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R-133-1551 

To: The Honorable Dave Greenspan 
 Ohio House of Representatives 

From: Carla Napolitano, Attorney CN 

Date: June 24, 2019 

Subject: County land banks and open meeting laws 

You asked LSC whether county land banks are subject to Ohio’s open meeting laws. Yes, it 
seems that a county land reutilization corporation, or county land bank, is generally subject to 
Ohio’s Open Meeting Laws.1 More specifically, the Ohio Revised Code states that: 

Any meeting at which a decision or determination of the board [of 
directors] is required in connection with the relocation, location, 
expansion, improvement, or preservation of the business of the 
entity or is required in pursuit of any purpose under division (B) of 
section 1724.01 of the Revised Code for which a county land bank is 
organized shall be open to the public.2 

In addition, at least one Ohio Attorney General Opinion concluded that a community 
improvement corporation that is designated as the agency of a political subdivision constitutes a 
public body for purposes of the Open Meeting Law.3  

The Open Meeting Law requires that every public body must establish by rule a reasonable 
method for the public to determine the time and place of all regularly scheduled meetings and the 
time, place, and purpose of all special meetings. The rule must provide that any person, on request 
and payment of a reasonable fee, may obtain reasonable advance notification of all meetings at 
which a specific type of public business is to be discussed. The public body must give at least 
24 hours’ advance notice of each special meeting to all news media that have requested 
notification; or, for an emergency meeting requiring immediate official action, the member or 
members of a public body calling the meeting must immediately notify all news media that have 
requested notification.4 
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1 R.C. 121.22.  
2 R.C. 1724.11(B)(2) (emphasis added).  
3 1979 Op. Att'y Gen. No. 79-061.  
4 R.C. 121.22(F). 


